Stravování
Stravování v Paříži
Snídaně v hotelích jsou střídmé. Z nápojů k dispozici pomerančová či jablečný džus, voda, dále pak bílá káva, čaj nebo horká čokoláda, bílý chléb (pro Pařížany tolik oblíbená bageta) s marmeládou, máslem či medem. Něco víc v podobě párků, fazolí či vajíček je jen za příplatek. Jiné je tomu však v hotelích vyšší kvality, kde je nabídka podstatně širší. Pokud jste ubytováni v penzionu bez ranní stravy není od věci navštívit některou z kavárniček a vychutnat si nejen brzkou procházku městem, ale především vychutnat si křupavou bagetu nad šálkem lahodné kávy. Jednoduše – není nad pařížskou atmosféru.
Není železným pravidlem, že v nejluxusnějších restauracích se člověk i nejlépe nají, a proto když Vás přepadne hlad, nebojte se zamířit do menších podniků jako jsou bistra a brasserie. Existují tzv. obchody pro kolemjdoucí, kde můžete ochutnat nejrůznější drobné pochoutky od obložených chlebíčků po čokoládové zákusky a sladké pečivo, posedět si nad šálkem kávy či zadumat u hrnečku čaje. Tyto podniky se nazývají patisserie. Na druhou stranu pokud toužíte po rychlém občerstvení, jsou přímo ideální Creperiés a Salons du Thé, kde vám nabídnou více než 30 druhů slaných a sladkých palačinek na mnoho způsobů a v čajových saloncích si můžete posedět dle libosti, jak dlouho jen budete chtít. Již zmíněné brasserie jsou zlatým středem mezi restauracemi a bistry, tedy něco jako pivnice, kde je k dostání polední menu za příjemnou cenu. Proto také patří k nejnavštěvovanějším. Za zmínku stojí určitě Brasserie Le Vaudeville, která je umístěna v sále ve stylu Art-deco a scházejí se zde novináři a lidé z burzy. Spropitné je individuální záležitostí, většinou se však nechává pár drobných (až do 10% z ceny).